onsdag, augusti 02, 2006

Blablabla, jag bara babblar...

Solning och bad var inplanerat i dagens aktivitetsfält. Morgonvädret visade på sol mixat med moln. Lill-lillsyrran och jag bestämde att det, trots molnbrisarna, var tillräckligt hett för en tur till stranden. Äntligen skulle jag få till årets andra dopp och framförallt en lång avslappnande dag på en varm klipphäll, ahhhh! För att hotta upp det hela ännu mer föreslog jag att vi skulle dra ut till morpäronen på lannet och plaska i vannet där. Och så föll det sej att vi tog bussen ut till lann o vann. Då bussen saknade luftkonditionering anlände vi genomsvetta med kläderna fastklibbade mot bål och bak. Tog ett svalkande dopp så snart vi kom fram. Lade oss sen på klipporna för att torka och sola. Efter några minuter kände jag hur nån stänkte vatten på mej, visade sej vara regnguden. Gick dock över snabbt. Solen syntes allt svagare och man kände att det kanske var mer kallt än varmt och ja att det kanske fanns bättre saker att göra än att ligga på en klippa i bikini och (nästan) frysa. Men så kom solen åter och nu började man fundera på hur man bäst kunde ta skydd från dess otroligt brännande strålar. Och så kom regnet. I stora, slaskiga, hårda missildroppar. Och vi flydde. Efter mindre en en timme på stranden.
Jaja, morpäronen bjöd på restaurangmat. Eftersom det är sommar måste man sitta utomhus, vilket i stort sett jämt är lika med en ihärdig kamp mot bitska insekter. Så också nu. En ilsken geting intervallattackerade under hela middagen, tills den gjorde misstaget att landa på mormors tallrik. Med ett rovdjurs snabba reflexer satte hon gaffeln i otyget, plattade sedan till ändan med kniven och avslutade jakten med att klämma till huvudet. Det var inte vackert.
Eftermatenkaffet dracks i en ladugård mellan loppisvaror och sletna träbjälkar. 10 kr för kaffe med bulle och småkaka. Påtår ingick. Trevligt, trevligt medan regnet öste ner. Hade bara ben så förstörde inga kläder när jag spillde ut kaffet.

2 kommentarer:

Anonym sa...

You have no koll!

kajsa sa...

Helloo Maja! Härligt med lite ledghet förstår jag, synd bara att det REGNAR hela tiden... Vi borde ta den där bowlingen snart. Vad gör du i helgen..? Kanske slår en signal.