lördag, maj 13, 2006

Vernissage

Kör en bloggupdate à la faktaredovisning av gårdagen, som gick ut på att jag var i hemstaden för att vara med på little bro's vernissage av examensutställning.

Först lunch med mamman och little sis. Var ungefär som att dela bord med vissa grymtande och bökande djur... Sen vandring i city, fram och tillbaka, ut och in i samma affärer, blåst och sol därimellan. Besök på praktikplatsen vilket ledde till intyg i handen och eventuellt möjlighet till vikariat, då en del journalister drabbats av sjukdom och andra journalister gått och brutit handleden... resultat av möjligheten kommer inom kort (sades det). Besök på papps jobb. Fika med little sis på stadens favvocafé.
Och så då vernissaget, som kändes lite lyxigt med bubbeldricka, salta pinnar, blombuketter, avklippt band, mikrofoner, tal (korta) och så konst förstås. Kul att se vad lillungen åstadkommit och tavla är paxad. Efterfest hos mam och pap med morf, morm, litte sis, kaffe, smörgåsar, kanlegifflar och muffins. Värsta hålligånget var det, orkade knappt hänga med i tempot. Så hem kom en trött en. Men det var en bra dag. I like it. Och känner nu och kände då hur starkt jag vill syssla med konst på något sätt och ha utställningar. Sitta där i ett snyggt gammalt hus, nyrenoverat och assnyggt inrett (av mej;)) och bara SKAPA...

Inga kommentarer: