onsdag, mars 07, 2007

Bakåt i tiden framåt i regnet

Vi ska ut oavsett väder så att till exempel ta med torra strumpor kan vara bra, sa konst-läraren inför dagens exkursion. Sen är han mycket för säkerhet också (den enda lärare jag haft som lett sin klass nedför brandtrappan och tydligt visat alla utgångar i tentasalen och där även tillåtit jackor och väskor på stolen intill för att inte blockera utrymningsvägar) så vi fick fylla i vilken av grupp 1 2 3 vi tillhörde framför vårt namn och personnummer. Förstår inte hur säkerheten kommer in där men men. Idag bar det i alla fall av ut i luften och regnet för att titta på resultatet av miljonprogrammet.

9.00 möttes vi i Angered. Något trötta men vid okej mod. Väckte lite uppmärksamhet där vi travade fram och många var de leende blickar som såg ned på oss från kontorsfönstren, vi skrattade lite generat tillbaka och vandrade vidare.

11.00 på plats i Kortedala. Kurrande anades i kistor, blåsor behövde tömmas, det icke sinande regnet började kännas lite irriterande. Men vi knallade på och nu var hela gruppen inklusive sovmorgonsnissarna samlad. Otroligt ambitiöst eller vad. Konst-louises blåsa kom närmare bristningsgränsen för varje arkitektiskt typexempel, regndropparna föll tätt. Vi tittade efter kisseplatser. En röd lekstuga, källartrappor och träd spanades in men sikten var långt från begränsad så hon knep hårt. Tråkigt tyckte jag som gärna hade ritat en skär rumpa sticka ut från en röd lekstuga i hundkojestorlek och skrivit att här gick konst-louise på toa när den gamle mannen i hatt gick förbi med sin diamantprydda fru. (Strök runt kring ditt "mursomruntenborglika" hus Anders:)) Vi kom fram till lunchrasten och tyckte inomhus slog utomhus stort idag och funderade på om sista passet kunde hoppas. Gick till apoteket och tänkte att om vi missar vagnen gör det inget. Vi hann.

14.00 Guldheden. Ett avhopp i gruppen, ett. Backarna kändes långa. Husen fina men huvan tung. Regnet bytte till snöregn och någons mössa blev ljusvit. Skulpturen var modernistisk. Är det någon som har några frågor. Nej, tänkte jag. Ja, sa nån. Rrrrr...

Allt har ett slut och 15.30 sades det tack för idag. Det var kul att höra om byggena, absolut men ingen önskade nog att det hade varit längre. Blöta sockor i läckande skor byttes mot gympadojor, fuktig jacka mot svettig t-shirt. Sen sa duschen varmt hej.

Inga kommentarer: